TABUNG HARIAN

Followers

Tuesday, October 19, 2010

Kembara(Cameron): Part 2

sambungan dari entry yang sebelum ini.(kembara (cameron): part 1). janji mesti ditepati. cerita kali ini akan bersambung untuk aktiviti hari kedua. kali ni ada aktiviti lasak dengan R.E.A.C.H (regional environment awareness cameron Highlands) dengan kerjasama kami semua aktiviti penanaman semula pokok ru. pagi-pagi lagi kami dah bangun mandi dan wangikan diri. exctedla katakan nak naik gunung.pakaian macam nak g sukan tahunan. wajib pakai sport shoes. huhu...dah lame tak pakai kasut sukan..naseb baik wujud lagi

perjalanan ke Mossy Forest lama jugak. dalam 20 minit baru smpai sane.perjalanan ke sana bukan naik bas taw.ktorg naik land rover. bayangkan land rover yang tak berapa besar sumbar 10 orang. kompem sempit dan asyk gelak je. pinggang dan punggung sah2 la sakit.

 muke suci dan bersih pagi-pagi. pose dulu sementara tunggu orang amek

 inilah yang saya cerita tadi. sempit kan???ala-ala sardin cap land rover.
pengalaman best..macam naik roller coster

 ini driver kami. senyap je. ktorg tanya tapi still tade respon. sory.amek gmbr senyap silent
tapi skill memandu ttp superb. jalan kecik, bukit tinggi pun bole lalu. selamat jugak kami sampai..

 ini adalah muka excted bila dah sampai Mossy Forest. muke still comey masing-masing. sbb belom jumpe bukit yang nak naik..dari kiri: zack, echa, sara@mama, laili dan kak intan..nie sume bff forever..

 memulakan perjalanan menaiki bukit yang mmg tinggi.. control wat muke tak semput.
naik bukit curam selama 20 minit. tercungap-cungap kot.hahaha

 chayok untuk korang sume. nie baru separuh perjalanan..

 muka bahagia dari saya. sbb antara yang awal jugak smpai. hebat tak saya??terima kasih penaja ubat kesihatan saya,.mineral water.hihi

bila dah sampai kat ats bukit, kami diberi taklimat oleh wakil R.E.A.C.H..kalau nak tawu kat sini ktorg dapat satu rahsia daripada wakil2 tersebut. tak bole share sini. nnti korg rasa golii..hahahaha

 muka separuh daripada mereka yang tekun mendengar.
suara yang berbaju kuning nie dasat. ala-ala stonecold..kompem tak tipu taw..

 bunga yang cantik. chemical dari bunga ini bole dijadikan bahan kosmetik.

 mancung tak idung dia??nak idung mancung macam mane.?

 muka penat dan letih bila dah sampai atas bukit. sibuk cari roti dan air.

lama jugak kami stay atas bukit tue. amek gmbr,,dengar taklimat. dan yang penting tanam pokok..selamatkan bumi hijau CH. yaa..best. saya dah berbakti pada tanah disana. saya tanam 2 pokok.sama macam yang lain.
sakit kaki sudah semestinya.

muke selamat sampai.still nak bergambar.
sebelum balik ke apartment, ktorg sempat naik ke puncak Gunung Brinchang, mmg best g sana. sbb sejuk dan segar. tgk permandangan hijau je. pale rase mcm ringan sket. yang paling saya suka sbb sejuk. kalau nak wat rumah nak tempat yang sejuk je. saya suka

dah puas wat macam-macam kami pun pulang. tapi atas permintaan semua, ktorg g pasar. guess what??apa yang saya beli..sayur..haha..saya mmg kalah kalau tgk sayur nie. rasa geram. saya pun beli banyak.hihi..kalau mama ader mama mesti buat bnde yang sama.

nampak tak?

orang sibuk jalan kat pasar. saya, wida, eika and zaini sempat merewang ke strawberry farm.
opss..mukaku???

perjalanan balik.aktivit wajib dalam bus. zzZzzz..kami tidur.bangun bila bas nak berhenti dan rasa lapar..kami smpai melaka lewat. kol 11 lebih jugak. akhirnya, kami selamat sampai jugak..
gambar ikhlas dari kami..




4 pot-pet:

hasrul hassan said...

salam .. waaa bestnya g teroka Cameron .. saya dok jalan2 kat bawah2 je .. biasalah .. tak mampu nak angkut 3 askar .. hehehe ...

btw...nice entry.

http://hasrulhassan.blogspot.com

MyraLove =) said...

bestnye..jelesnye.. :)
tp semput kot..hehehe

AMIRA IS MIRA said...

hasrul: sebab jalan dgn mmber yg dapat teroka sume cameron.kalau tak stay je duduk bwh

myra: semput tue miracle

Gadis.. said...

bestnyerrr!

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics