TABUNG HARIAN

Followers

Saturday, October 30, 2010

bantuan diperlukan!

saya sukakan perubahan. perubahan membuatkan saya tidak bosan. bosan buat saya pening. pening membuatkan saya ngantuk. ngantuk membuatkan saya malas. malas membuatkan saya gemok. gemok membuatkan saya ................[tolong sambungkan]

hari ini, sekali lagi saya telah manghabiskan masa hobi saya dengan sesi menjadi editor sendiri. bersengkang mata itu normal bila melakukan perubahan. dikala rumah sewaku ini senyap dan sunyi, hosmate dah tidur, aku masih lagi sibuk menceceh dengan blog. apa kan daya, mereka mmg tahu aku suka menghabiskan masa memanfaatkan berukband dengn sepenuh kasih dan sayang,,,,,,,,, [ape ko bebel mira?]

susah jugak bila usaha sendiri nak jadi editor, sbb tak nak menyusahkan org lain. belajar dari pengalaman mematangkan kehidupan. cuba dulu baru mintak tlg orang. so, kali ini selama sejam telah menghabiskan masa bermain dengan html dan juga segala macam code. html sana sini copy then paste, cukup ada shortcut yang memudahkan cerita............. [dah pandai main html, dari saiz width kecik bole jadi lebar]

MASALAHNYAAAAA?

ini masalahnye.perasan tak??tak wujud backgroung colur!..
tolonglaaaa bagi panduan nak edit cane!!!

 pada siapa yang ingat, ini template lame. macam sepi dan pucat kan,
sebab pilih template ini nak letak merah walaupun sedikit. now addicted to merah, before this pink color is my favourite!

taraaaaaaaaaa!!!!!
ini demo template yang saya mahukan. cuba teka, size template ini kecik sahaja.alter selama sejam sebb kebosanan dan duk menghitung hari nak pulang ke johor! sila perhatikan perbezaan gmbr dengan yang nyata pada blog ini. bezakan?

tapi still ada masalah: perasan tak? sidebar hujung saya yg ada macam2 gadget tue tak ader background color. saya NAK juga dia berbackgroung [sila abaikan bhasa rojak]. memerlukan khdmat seseorang untuk mmbantu..ANYONE?


8 pot-pet:

Pat said...

haha. mengedit memang sangat best. tapi pakcik tak dapat tolong. mane pandai nak godek-godek template tuh

AMIRA IS MIRA said...

pacik..tlg la kalau ader mmber yg mahir..just pass this entry to him @ her...thanks

Afiq Bukhari said...

try cari coding ni dalam HTML

#main-wrapper {
width: 600px;

600px tu contoh,maybe dlm blog mira lain..try kurangkan size tu.. try n error sampai balance :)

psst~! xde masalah kalau mira pakai template luar selain dari template dalam blogger in draft..

NuR 'aQiLaH said...

erk.
x pandai jugak.
saya budak baru belajar.
huhu

AMIRA IS MIRA said...

afiq: thanks for ur advice..nnti mira cuba..kalau x berjaya nnti tanya lagi ok...

qilah: its okey.tapi kalau ader sape yg tahu inforn sy ok

- koroe - said...

tuka je template baru.belambak lagi kat tenet.free je tuh.pakai yang plain.satu kaler je.takkan ade lagi masalah mcm ni.hahahaha

AMIRA IS MIRA said...

koroe: tanak..da cari byk template tapi x cntik.nak yg smple but nice....tlg la!

no name said...

http://btemplates.com/

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics