TABUNG HARIAN

Followers

Wednesday, May 26, 2010

tutorial:Cara letak button LIKE kat belog:)

(Copyright Belog saya)

hari ini kalau anda perasan yang belog saya telah menambah baik satu bende baru setiap entry saya. pasan tak? pasan tak? hehehe. ader button Like la kat bwh setiap entry pasnie. so anda kalau terasa suke bolehla like ye citer. sebagai permulaan baru 2 orang yang telah men'Like' kan status entry saya ini. THANKS:)

terasa seperti x mahu nak kedekut tentang bende baru. jom saya ajar awak sume.

  1. dashboard dan pegi ke layout ==> Edit HTML ==> tick Expand Widget Templates
  2. then ctrol + f , cari word
  • data:post.body
  1. kemudian masukkan code ini selepas code data:post.body
(sory kalo font ini terlalu kcik untuk korg copy paste)
kalau tak dapat sila tinggalkan comment.,
thanks.


10 pot-pet:

tia said...

mira takdapat den nak copy and paste..kecik no..and takley nak copy auto cuz tu bentuk gambar..so, coding dia tak ikut :(

AMIRA IS MIRA said...

yupp.nnti aku send kat msg kat belog untuk ko ok.

theblogaboutsomething said...

i pon nak gk ibu.. chey trus panggil ibu.. hahah

AMIRA IS MIRA said...

bole2...nti i anta kat msg iinbox fb okei code nye

Miera Aziz said...

nak jugak! anta kat Fb eaaa :)

Miera Aziz said...

nak jugak! anta kat Fb eaaa :)

LiLy said...

errr..knp x jmpe pn data:post.body tu ek?huhuhu..

AMIRA IS MIRA said...

try carik betol2..make sure tick expnd widget tue.baru jumpe

AMIRA IS MIRA said...

try carik betol2..make sure tick expnd widget tue.baru jumpe

LiLy said...

haaa...da jmpe da...hehe..
tp..nk code tu leh?

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics