TABUNG HARIAN

Followers

Friday, May 28, 2010

Awas anak dara. larikan gadis bukti kejantanan Mat Lombok

KUALA LUMPUR: “Kami tak bersedia menghapuskan adat melarikan gadis sebelum dikahwini walaupun ia dianggap jahat kerana ia diperturunkan daripada satu generasi kepada generasi berikutnya sejak dulu,” kata seorang pemuda Lombok, Indonesia, Novian Arif, 40.

terasa takut bila bace statement kat dada akhbar metro hari nie. MEREMANG bulu roma den. larikan anak dara sebab tue budaya+adat diorg kat sane. tetiba hari ini saya terajin nak baca newspaper secara manual. bila baca title je dah rase mcm best berita kali ni. sekali baca dari awal smpai habis. ops! mmg takut. lepas nie kalau kuar jumpe ramai mat indon PLEASE BEWARE!.( walaupun mmg dari azali dah berhati-hati dengan orang yang tak kenal, inikan lagi mat indon, kompem la aku mmg buat tah tahu). Orang msia sendiri yang aku tak kenal mmg aku tak tegur. sbb muka mmg tak nak tegur orang.

*kalau tak percaya jom bace artikal ini*
(artikal dari harian metro)

Ayat yang paling saya takutkan:
"adat berkenaan hanya digunakan sesama mereka untuk gadis berusia lebih 18 tahun*

Bila memikirkan yang umur saya pun dah lebih dari 18 tahun, off course la risau. kita bukan tahupun nasib sendiri. mana tahu diri sendiri terkena. Katakan Tak Nak!!!
saya tak nak kahwin dengan mamat LOMBOK!. dush!!!


5 pot-pet:

ice♥ice said...

patot la rmai gadis msia kena bawak lari p lombok..adat diorang.eii..teruk..

adrinaqamarina said...

uishh,,,,
seres takot ouh,,,
cuup la lelaki melayu,,,
huk3...

sekali kena lari dok kat sne...
hua,,,
minta jauh...

AMIRA IS MIRA said...

ice: tuela.baru tawu itu adat diorg.takut kan.??

adrina:mintak2 dijauhkan. dah mcm ape dah.

ciEk NiENa said...

saya baca lam surat kabar diz news.. memang takut kot.. huhuhu..

AMIRA IS MIRA said...

tawu tak pe kan..sgt2 menakutkan.
mintak dijauhkan sgt2

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics