TABUNG HARIAN

Followers

Monday, January 24, 2011

Hot springs TRAP, Sg Klah..aktiviti mandi manda!

hai!...selamat hari isnin untuk semua..

semalam ada isu best kat newspaper pasal blogger..ada bloger yang dapat sejuta...betul ke tak??? tahniah pada redmummy and hanis zalikha if betul korg da dapat value dari blog smpai sejuta!tahniaaaahhh..[ape lagi ilmu pusaka yang hebat tentang blog jangan lupa sampaikan pada yang lain]

sekarang nak cerita pada semua yang telah dijanjikan pada semua teman-teman. baca disini. ini semua tentang aktiviti mandi-manda yang mmg me suka.suka sgt2...  bukan ape. best rasanya dapat mandi sbb dapat lompat sana dan sini..uji daya tahan nafas. dan akhirnya saya sendiri yang penat dan flat ala2 macam bateri tade energy.
aktiviti ini last weekend masa me kene keje outstation ke perak,ke Felda Trolak Selatan.mmg JAUH!
puas me tdo sepanjang jalan..tup2..kter g mandi.niat awal mmg tanak mandi atas sebab2 tertentu..[control jiwa la katakan]..tup2 nak jugak mandi.sbb kalah bila tengok kolam..nasib baik bawak baju.kalau tak...kempunan cek!

me mandi kat Hotspring TRAP, Sg Klah kat perak.tempat ini Felda yang punye. pada yang tawu mungkin pernah pergi kat sini.masuk murah je kat sini. bole mandi air panas dan juga air sejuk. yang specel ada tempat khas untuk semua merebus telur guna air semulajadi yang panas!

jom kter tgk gambar!

 sanggup berhenti tepi jalan suruh boss amek gambar!kene panjat bukit tinggi kot...!

 muke kene serius!

 ini yang sedap!.telur separuh masak..puas rebus gune air semulajadi.sekali makan 5 biji...kenyang kan!!!!

ini tag semua orang kene pakai bila nak mandi dan bila dah bayar..saya masuk FREE okey!.hihi

lepas puas mandi air panas:)

 ini muka tengah bersantai merendam kaki dengan suhu 43-50'c..panas sangat!kaki saya tak tahan nak menanggung panas..[muka cool tapi menahan panas kat kaki separuh nyawa]

 muke menunggu 3 minit untuk merebus telur separuh masak.
tempoh nak merebus telor!

dapat bayangkan tak betapa seronok saya mandi...muke kene tutup dengan air!...puas melompat tinggi dalam air!!!

yang pasti me mmg mandi sakan..da siap mandi puas check fon sbb kawasan ini bila masuk yang air sejuk tade line fon..kesian! fon saya tak berbunyi sepanjang mandi!..pada yang suka bole jalan mandi santai-santai kat sana smbil sihatkan kulit mandi air panas!..

5 pot-pet:

cemomoi said...

ooo kena bawak meggi jugak ni

Amira is mira said...

betol..kene bwk meggi jugak.baru puas ati

Liquid said...

waa syioknyee

Zyash said...

telO gebus separuh masak mamam ngan kicap agi best...perrhh...hehe

zmah said...

Seronoknya mandi

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics