TABUNG HARIAN

Followers

Sunday, June 13, 2010

Cuti sekolah= musim mengawan


jujur. sejak dua menjak ini saya manyak menci sama orang jemput pergi jemputan kahwin. even jemput parents saya je, saya mesti kene pergi sekali. dengan alasan' kalau akak tak pergi nanti tak kenal sedara. kau kahwin biar sume orang tak datang'. hahahahaha.gaya dialog macam aku dah nak kahwin je. mama mmg klaka-------------

hari ni dan semalam je ader 6 buah rumah yang orang yang kahwin. damn! memang benci betol. sebab asyik2 makan nasik minyak tak pun nasi beriani. PERHATIAN!!! pasnie pada sapa yang nak kahwin tolongla sediakan lauk tambahan untuk tetamu. kene orang macam aku yang dah bosan makan nasi minyak tue aderla santapan hidangan yang lain; disini saya cadangkan beberapa hidangan yang agak rasional selain nasi minyak yang mmg boooosann!
  • laksa johor
  • roti jala
  • mee rebus
  • rojak buah
  • kuih muih esp kuih serimuka
  • bubur esp bubur nangka'jagung
  • DAN SEBAGAINYA...hahaha. ini mmg ikot tekak den ok!
bila orang kahwin yang jadi pening sebab kene pikir nak pakai baju ape. ok. dah la baju kurung tue mmg tak penoh satu 'gobok' saya. so agak peningla bila nak pikir. kalau la bole pakai jeans+tshirt/blouse. mmg la saya suke.
tambahan: dulu bila cuti sekolah mesti plan satu family nak bercuti mana. sekarang bial cuti mak bapak meti pikir ader orang kahwin yang penting dulu tak. baru boleh pergi bercuti.

kesimpulan: TREND BARU!!!!!
cuti sekolah bersamaan orang kahwin. bila hujung minngu dapur rumah masing2 tak akan berasap sebab berkat orang kahwin dah melimpah ruah. aku banyak tak suke!!
notauntuktangan: dah prepare baju havoc untuk 3 sepupu yang akan kahwin bulan 10 dan hujung tahun!

Chentahati: saya tunggu awak pulang dan jumpa saya.!

9 pot-pet:

adrinaqamarina said...

haish,,,ble dok jauh ne rindu pulak kenduri...tapi ble kat rumah,,,malas giler na pegi kenduri...

AMIRA IS MIRA said...

dah jauh pun ttp x best.melainkan g ngn member2.hahaha.gediks sungguh!.hahahaha

'AQILAH said...

aku rindukan telor pindang yang sedap..yummy...

tia said...

aku suka gila makan nasi minyak,lau aku kawen, aku nak banyak jenis nasi minya..haha...

AMIRA IS MIRA said...

Qilah:yeesss..kalau telor pindang aku mmg sukeeee..tu satunya yang aku sukeeee

tia:..hahahaha,,ko nak panggil chef mane wat byk nasik minyak???klaka r ko...

cemomoi said...

aku memang malas nak gi kenduri kawin tapi kalu orang jemput aku kawin laju je...

EmIRA said...

cane ley terbalik wit me, ek, mira~
rindoo bgt nk mkn nasi minyak~

AMIRA IS MIRA said...

cemomoi: hahaha..laju mmg lau.duit salam kaut pun laju kene prepare.tk pantin cantik2 kan...

emira: i da muak makan nasik minyak la emi..balik mesia cepat.nanti balun nasik minak banyak2 ok.

Faaizz d. Zul said...

susah nak cari telur pindang tyme g kenduri sekarang.

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics