TABUNG HARIAN

Followers

Sunday, April 18, 2010

Gaya pakai tudung

ok:)..next entry nak share pasal gaya pakai tudung yang mmg mcm hujan lebatnya.bagi sape yang merasa apa yang aku rase jom kter share same-same bnde nie.mungkin sebab aku pun terjebak dengan trend wanita bertudung nie membuatkan aku terdetik nak tunjuk sikit trend yang mmg tgh femes.bagi yang tak terase treng tudung yang org pempuan suke pakai.sdeh rase:).sory..

dulu mase zaman skolah, aku still ingt lagi mama selalu beli tudung bawal.siap kate nak jenis BAWAL 1. masa tue bawal 1 mmg la fees.sebab kain nya lembut, sng nak bentuk muka and selesa nak pakai.sah2 la sebagai anak yang baik aku pn terjebak jugakla dengan cara mama.sebab bila nak beli tudung aku mesti carik tudung jenis Bawal jugak.padahal tahu masa tue tak ramai budak2 yang pakai tudung bawal 1 sebab mmg mahal harganya.

contoh tudung bawal satu.
cantik kan?

bila zaman bawal satu or bawal sulam nie da tak bape nak glamer..ramaila plak yang tukar dengan bawal kristal plak.secara jujurnya mmg jenis yang nie mmg berat bila nak pakai.sebab keliling bawal tue penuh dengan batu kristal yang mmg berat.even pakai lerang 45 pun da terase beratnye,belom yang 6o lagi..hahaha.litup gitu:0..hihihi...

contoh bawal kristal:)
collection aku tak bape byk yang nie:)
sebab mmg berat.aku kurg minat

bila yang nie pun dah tak berape glame.rami plak yang tukar pakai selendang,konon2 ala2 mcam artis.pakai selendang.padahal bende ni same je mcm tudung yang lain.cume beza nye bnde nie pnjang dan bukannya lebar.nak pakai nye pun ader mcm care:).skrg aku rase aku ader mcm2 jenis juga selendang.penah sekali aku beli selendang smpai berabes gak.tapi cntik kan:)ader aku kesah..hihihi..
contoh fevret selendang aku:)
hihiihi
next trend yang aku rase g mane je kat msia nie sume orang duk pkai tudung ekin nie.mula-mula aku rase ekin mawi yang menghebohkan pakai tudung nie.tu pun sebab promote tudung ARIANNI.bukan ape tudng nie kan simple and just sarung je kat pale.aku rase iron pun tak perlu kot.honestly aku pun mmg pakai tudung nie.tak kesahla nak g jalan ke, g class ke, g event pape ke..aku suke tdung nie.yang penting tak payah nak iron.almaklumla aku kan simple je orangnye.
nice kan tudung nie.bukan model he:)
haihihihi..

last trend tudung yang nak story, tudung syria.tudung nie style org syria pakai.tudng nie pun cumel. aku mule admire tudung nie bila tgk sheera berlakon cter siong pakai tudung cam nie.nampk sgt kemas and cool pakai tudung nie.wat mase nie aku mmg kyrg collection mcam nie.tapi nnti aku nak wat collection sndri.
cantik kan??mau jugak..








2 pot-pet:

leeza said...

tudung syria mmg best..dah wat collection..tp kan klu tdung ni labuh sikit..msti lg best..

AMIRA IS MIRA said...

kalau labuh sket kene tgk dgn baju tue.but rasenye panjg die da ok kot:)

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics