TABUNG HARIAN

Followers

Thursday, March 11, 2010

Kahwin muda

3 hari lepas, mood rajin dtg.stay kat library.pelik + janggal sebab mmg jarang ke sane melainkan bila dah tak tahu nak kemana.so decide!LIBRARY!..bace paper then terkesima bila ader budak 11 tahun dinikahkan oleh bapanya secara 'nikah koboi".bukan pekan je ader word koboi.dasyat.

Kalo mase zaman umur 11 tahun aku da kahwin.sure skrg aku da beranak pinak.ntah ape bnde yang aku bg makan kat anak laki aku pun tak tahu.memandangkan mase umur 11 tahun aku masih gigih menutut ilmu disekolah rendah,masih seronok bermain bola dgn budak lelaki sekampung (ganasnye), masih pergi mengaji ptg2 hari sebab mama swuh dengan adikku icha, masih main masak2 ngan kawen2 ngn anak jiran sebelah, masih seronok mencari ladybird then simpan dalam kotak mancis.masih sibuk g jalan-jalan satu kg, masih ikot arwah atok and bak g jalan-jalan..dan lain2.bla.bla.bla

Tapi sekarang, seorang kanak-kanak disuruh bapanya untuk menikahi teman jemaahnya keran merasakn akan memperolehi "janji syurga"
(sila tekan diatas untuk mengetahui cerita sebenar)

P/s: kesian budak tue.mesti pasnie trauma ble dgr pasal kahwin.dunia da nak kiamat,
badan mcm da ok sket.just rase lemah sket je lagi.



2 pot-pet:

ツ ZatiL e-OneNiey said...

ish2..
mcm2 kan?
gilew la bapak dak tuh..
snggup die nk gelapkan mase depan anak die..
ish2... =.="

AmIRa is mIRa said...

tawu xpe/tapi newspaper arineh kate bapak die kene pukau..so cam ne tue??

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics