TABUNG HARIAN

Followers

Saturday, May 10, 2014

Bali Trip - Day 1

Asallamualaikum semuaaaaaa!!

Fuhhhh.! 

Jangan tak tahu lepas beberapa bulan skrg ada masa yang rajin nak share dengan korang. Benda baikkan mestilah share.

Kalau malas baca scroll gambar je. tapi serius nanti korang tak akan paham pasal ape.


Mulanya...awal bulan May aritu ceritanya pergilah bercuti dengan kawan2 UiTM dulu ke BALIIIIIII.. syok habis.even trip nie sekejap je tapi mmg seronok..terus lupa yang diri masa tu abnormal..hahaha. fyi trip ni adalah trip ke 3 untuk ktorg since graduated, first to Tioman Island, second to Langkawi Island (tapi tak dapat join since cuti kerja tak approve.anyonyou.. and this time we go to Bali Island! 

Kali ni pergi 9 orang. memandangkan sume dah kerja..plan haruslah lama. thanks to kawan2 yang sporting and memahami, bila buat keputusan sume said OK!

Less talking jom cerita pasal Bali- day 1




Flight gerak petang. so sampai Bali dah malam..muke lesu and penat plus lapar.. naseb bek la ada Mee Goreng Mamak yang superb dalam flight dapatla ktorg alas perut. Thanks to Marzuki sbb belanja kami yang kelaparan dalam flight. Ho Ho


Sampai je Denpasar Airport ktorg disambut supir yang dah set awal2. His name ' Mas ISa' . Macam2 orang yang datang sini. Airport ni cantik sangat..Bandar ni pun cantik and bersih sangat jauh beza dengan airport kat Bandung. Bole nampak view tu ada rate international.hahah





Bila dah jumpa  Mas Isa ktorang request nak makan dlu before check in.Muka sume dah lapar and kebanyakan kedai kat Bandar Bali dah tutup . Mas Isa suggest ktorang makan yang bese2 je dulu, Jujur ko mula2 sampai  die bawak makan kat warung tepi jalan..(feel apa aku rasa masa tu *&^^%*) but bila dah makan  especially sambal nasi ayam penyet..(menangishhhh pedas dia)



Setel je makan ktorg terus cari hotel. Guess what location hotel ktorg kat tgh Bandar Bali yang penuh dengan Night Club! ala2 Bukit Bintang la kalau kat Malaysia ni.. meriah sangat2. but sape kesah dengan itu semua sebab badan sangat penat and sangat memerlukan bantal! next check in to Sandate Hotel


Around pukul 11 lebih baru dapat landing kat tilam Seronok rasa. mandi gosip and tidur, activiti esk menunggu. Day 2 will coming next entry.

Next entry- Bali trip Day 2
See you at the next entry :)
Thank you for reading this entry

3 pot-pet:

Petite Yeoja said...

Baliiii <3
One of our best beach, hehe.

xo,
g-carinoo.blogspot.com

Nys Anis said...

seronokny3eee . banyak x belanja g bali?

Amira is mira said...

Nys Anis: belanja tak banyak. sbb sana tak ada yang best utk shopping.

Tabung Harian

Related Posts with Thumbnails
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates

design by Grumpy Cow Graphics